låt pappa hjälpa barn på flykt!

DSC04134.jpg

Över hälften av alla människor på flykt världen över är barn. Barn som riskerar att bli en förlorad generation om de inte erbjuds en trygg plats att fortsätta sina liv och stöd att utvecklas.

När gränsen mellan Grekland och övriga Europa stängde i mars fastnade många barn i svåra förhållanden i läger i Grekland. I Sverige väntar många pappor på sina barn och partners i grekiska flyktingläger, men reglerna om familjeåterförening har blivit hårdare. 

Europas gränser stängdes och barnen som blev kvar behöver oss. 

Till fars dag 2016 har vi skapat två gåvobevis för er som vill hjälpa pappa stötta barn på flykt!

DSC01131 (2).jpg

SPONSRA ETT BARN MED LEKSAKER OCH AKTIVITETER FÖR LÄRANDE

100 SEK

Ditt stöd går till att hjälpa små barn utvecklas, trots att dom växer upp i mycket svåra förhållanden i grekiska flyktingläger efter ett liv av krig, konflikter och flykt.

Små barn lär sig genom lek och att hjälpa barn att leka igen under stressiga förhållanden är att ge dom en chans för återhämtning och utveckling. För föräldrar och vårdnadshavare på flykt är det mycket svårt att finna den fysiska och känslomässiga energi dom skulle vilja erbjuda sina barn. Därför vill Lighthouse Relief ta UNICEFs ECD kits — Early Child Development — till de flyktingläger där vi arbetar.

ECD kits skapades för att hjälpa små barn att fortsätta sin förmåga att tänka, prata och interagera även när dom befinner sig i mycket svåra förhållanden. 100 kr räcker för ett barn att få ta del av ECD kitets leksaker och aktiviteter för lärande.

Klicka här för att beställa ett PDF-gåvobevis till din mail!

DSC01016 (2).jpg

DRIV VÅRT CHILD FRIENDLY SPACE FÖR EN DAG

475 SEK

Ditt stöd täcker kostnaderna för vårt Child Friendly Space i Ritsonas flyktingläger i Grekland under ett helt dygn.

Som del av vårt program inom Child Protection in Emergencies har vi skapat vårt Child Friendly Space där vi erbjuder alla barn en trygg plats att leka, lära och utvecklas på med långtidsvolontärer med särskild bakgrund och yrkeskunskap för detta.

Barnen behöver stöd i sin utveckling då krig, konflikter och flykt har hindrat deras skolgång och gett dom en fruktansvärt tuff barndom. Vårt team strävar efter att skapa en trygg plats med aktiviteter på barnens villkor där dom kan bearbeta sina trauman genom kreativa, psychosociala aktiviteter, få stöd att klara det utsatta livet i ett flyktingläger, förberedas för ett liv i Europa och känna hopp och nyfikenhet för framtiden.

Klicka här för att beställa ett PDF-gåvobevis till din mail!